Bruker du peeling?

Hva er en peeling?

En peeling er et produkt som fjerner døde hudceller fra hudoverflaten. Hudceller som likevel skal falle av, men som innimellom blir liggende og skape irritasjon og en mindre flatterende hud.  Hudceller som «blir liggende» gjør smålinjer mer fremtredende, gir mer opphopning av talg og kan føre til acne/urenheter, samt gir et grått og litt livløst utseende. Hudpleieproduktene dine trekker ikke like godt inn i huden og makeup ser heller ikke særlig bra ut på en slik hudoverflate.


Kor ofte bør du peele huden?

Eg anbefaler å bruke peeling ca 1-2 ganger i uka, men dette avhenger veldig av hvilken type peeling du bruker og hvilken hudtype du har. Husk at overdreven bruk kan føre til at huden blir irritert!


Hvilken peeling velger du?

Det finnes flere varianter av peeling og det er viktig at du snakker med en hudterapeut for å få anbefalt riktig produkt til din hud.

 • Peelinger kan komme med slipekorn (av varierende størrelse) som manuelt masseres på huden for å «slipe» vekk de døde cellene. Slike peelinger vil også ha en sirkulasjonsøkende effekt, som noen kan ha godt av.
 • Det finnes peelinger med enzymer som skal «spise opp» de døde hudcellene (fra planter som foreksempel papaya). Disse peelingene skal ligge på huden i 5-10 min, som en maske. Dette er ypperlige peelinger til sensitiv hud, som helst skal være mest mulig i ro. Enzymer brukes også ofte i peelinger til øyepartiet.
 • De mer avanserte peelingene inneholder fruktsyrer, som glycolsyre, salisylsyre og melkesyre. Disse skal også ligge på huden en stund (avhenger av styrken på syren). Syrene løser opp bindinger mellom de døde hudcellene slik at disse kan forsvinne fra huden. Slike peelinger vil ikke bare ha en effekt på overflaten, men også et stykke ned i porene. De har dermed god effekt på acne og urenheter, men også på pigmentflekker, rynker og svært tørr hud.
 • Noen peelinger inneholder en kombinasjon av disse ingrediensene. Da kan man la de ligge og virke som en maske, mens man masserer lett der behovet er størst.

De fleste kan bruke alle typer peelinger. Noen har flere varianter og bytter på, avhengig av årstid og hvordan huden føles. Er du sensitiv anbefaler eg en enzympeeling som skånsomt fjerner døde hudceller, uten å irritere. Er du grå og gusten og mangler «glød» i huden kan en kornpeeling være effektivt, da den i tillegg øker sirkulasjonen og vekker huden litt til live.
Fruktsyrepeelinger finnes i flere konsentrasjoner. De svakeste kan alle ha god hjelp av. Dette er effektive peelinger som faktisk også er positivt for fuktighetsbalansen.

Mine produktanbefalinger

Babor Mild Peeling 50 ml kr 295,-

En mild og effektiv ansiktspeeling

 • Mild fjerning av døde hudceller/hornceller
 • Inneholder finmalte ferskenstener
 • Gjør huden myk og glatt.Triple microdermabrasion face polish 50 ml kr 499,-

Peeling i kremform som fjerner døde hudceller, stimulerer cellefornyelsen og tilfører huden ny glød. Produktet er svært effektivt, takket være de tre forskjellige virksomme og eksfolierende teknologier som benyttes: AHA, papayaenzym og mikrokrystaller.

INNHOLD:

 • Mikrokrystaller som eksfolierer (fjerner døde hudceller)
 • Høy konsentrasjon av AHA (glycolsyre) og papayaenzym som løser opp døde hudceller, åpner tilstoppede porer og stimulerer cellefornyelsen.
 • Laktobionisk syre som gjenfukter huden og har en antioksyderende effekt.
 • Lett og behangelig duft av fersken og papaya
 • Inneholder ikke plastkuler som er skadelige for miljøet.
 • Inneholder ikke parabener og olje

BRUK:

Påfør et tynt og jevnt lag krem i ansiktet. Masser lett med sirkelbevegelser i ca. 30 sekunder. Unngå området rundt øynene! Ikke gni. La virke i opp til 2 minutter, her er det viktig å prøve seg fram. Har du sensitiv hud skal kremen vaskes av etter maks. et minutt. Skyll grundig med lunkent vann, klapp ansiktet tørt.

Skinrise Bionic Tonic Peelpads 50 ml kr 349,-

Peelpads dynket i blant annet laktobionisk syre som gir huden en oppfriskning og et kick hver morgen. Du får en glatt og fast hud med ett langvarig resultat. Inneholder Eucalyptus, agurk og grønn te for å beskytte hudens naturlige barrierer. Kan og brukes i tillegg til kornpeeling.


Kom innom salongen, så hjelper eg deg å finne produkt som passer til akkurat DEG og DIN hud!